duminică, 31 iulie 2011

Fanfaronidi


Etapa a doua a amintit de vremurile când Steaua şi Dinamo îşi biciuiau la pas adversarii din Divizia A. Ambele echipe au câştigat la diferenţe de scor care scutesc de comentarii. Ceea ce diferă sunt abordările celor două conduceri. Dacă Borcea şi Ciobotariu au îndemnat la rămânerea cu picioarele pe pământ, după un 5-0 cu care au umflat factura de gaz a medieşenilor, Gigi a rămas învăluit de fumurile de pe muntele Athos. La figurat, pentru că învăţăturile ortodoxiei ne îndeamnă să fim modeşti şi să ne iubim aproapele. Glumind (sper!), latilongifundiarul nu a fost mulţumit de 4-0 pe stadionul arhiplin de la malurile Pontului Euxin, administrat mărcii autohtone de autoturisme. El voia şapte bucate aruncate miovenilor, care n-ar fi trebuit să treacă de jumătatea terenului. De ce să nu pună presiune aiurea asupra sărmanului Levy şi a jucătorilor, dacă se poate? Un conducător mioritic autentic...
Un alt patron nemulţumit este Ioan Niculae. Bani mulţi investiţi, pentru nişte băieţi deştepţi care-i papă bine. Astra a pierdut pe teren propriu meciul cu Voinţa Sibiu, o echipă care tace şi face. Nemulţumirile îl macină şi pe Porumboiu, dar Balanţa din Vaslui nu a răbufnit deocamdată, după declaraţiile referitoare la propria-i apocalipsă, ale lui Hizo.
O menţiune pentru seriozitatea citadelei care dă ţării premierul. Clujul e cu ambele echipe la maxim de puncte, după primele două etape, cu câte două boabe ingurgitate pe sec de adversari. No, servus, măi! Vă ţuc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu